Fra sønderjysk kro til Flammen
Restaurant Flammen åbnede sin første restaurant i 2009 i Kolding. Allerede dengang var der fokus på at gøre alle gæster tilfredse. Den vision lever videre i alle Flammen-restauranter i dag.
Restaurant Flammen er en dansk, familieejet restaurantkæde med 15 restauranter i Danmark
Restaurant Flammen er mere end bare en restaurantkæde. Flammen er en families ønske om at skabe et hyggeligt sted for alle, med noget for enhver smag, og hvor man på god sønderjysk manér bliver “richte godt sat” (rigsdansk: virkelig mæt) uden, at det koster en bondegård.
En stor Flammefamilie
Familien bag Flammen havde brugt nogle år på at udvikle det helt rigtige koncept, finde det rigtige mad og skabe Flammen, som vi kender den i dag. Familien ville starte i Kolding med en restaurant og spurgte banken efter lån. Den første bank afviste, men næste bank troede på deres drøm og hjalp dem videre. Det var bare ikke helt nok, så familien måtte skrabe penge sammen, hvor de kunne. Sønnen Martin solgte sin bil og datteren Kristina sin hest.
I 2009 tog familien springet og åbnede deres allerførste Restaurant Flammen. Det blev i Kolding, og restauranten ligger stadig på samme lokation i dag. Faktisk har Kolding-restaurantens bestyrer, Alis, været med fra starten. Hun kom med fra Fole Høkerkro, hvor hun arbejdede sammen med familien.
I begyndelsen trak familien på venner og bekendte, som hjalp til som udskærere, tjenere og i køkkenet. Flere af medarbejderne, som var med fra start, er i dag med til at drive virksomheden.
Stærke værdier
Værdierne på Restaurant Flammen stammer alle fra Fole Høkerkro, hvor en stor grillbuffet med mad tilberedt af gode råvarer og visionen om, at alle gæster skal gøres tilfredse, fortsat bæres videre.
Fra sønderjysk kro til Flammen
Flammen-familien hedder Rosenfeldt Sunddal (mor Ketty, far Flemming, sønnen Martin og datteren Kristina). En sønderjysk familie, der startede en købmandsbutik i den lille by Fole, placeret solidt mellem Haderslev og Ribe.
Familien har altid haft en stor interesse for mad og vin, så de fandt på at udvide butikken med lidt hyggelige vinsmagningsaftener med småretter. Det udviklede sig hurtigt, da disse aftener blev meget populære, så familien valgte at udvide og lave en reel kro. Den kro endte med at starte hele Flammen-eventyret.
Familien holdt af at drive kroen og at arbejde sammen, og de snakkede tit om at udvide og måske skabe noget helt nyt. Idéen til konceptet med en stor grillbuffet med noget for enhver smag opstod i 1996 og blev udviklet på og testet igennem flere år.
Flammen voksede
To år efter Kolding-restauranten kom til verden, åbnede familien en ny i Odense. De mærkede meget hurtigt efterspørgslen, så Flammen bredte sig hurtigt til hele landet.
I dag har vi restauranter spredt rundt i hele Danmark og flere er planlagt til at åbne i de kommende år.
Vi glæder os til at tage imod jer på Restaurant Flammen
Piet Klein, CEO Restaurant Flammen